De familie van Nigtevecht op vakantie.

 • 2013

 • 2012

 • 2011

 • 2010

 • 2009


 • 2008


 • 2007 • 2006

 • 2005


 • 2004

 • 2003

 • 2002

 • 2001

 • 2000

 • 1999

 • 1998

 • 1997

 • 1996

 • 1995

 • 1994

 • 1993

 • www.vannigtevecht.nl  2013 Fjällräven Classic.

  Na vanaf 2005 diverse keren naar Scandinavië te zijn geweest, zijn we in 2013 een nieuwe vakantie uitdaging aan gegaan. In 2012 hebben we ons ingeschreven voor de Fjällräven Classic 2013, georganiseerd sinds 2005 door het outdoormerk Fjällräven. Dit is een wandel route in Zweden over de laatste 110Km van het klassieke wandelpad Kungsleden en loopt van Nikkaluokta dat zo’n, 250Km ten noorden van de poolcirkel ligt, naar Abisko. De Kungsleden is een 425 Km wandelpad dat van Abisko naar Hemavan loopt.

  De wandeling is behoorlijk selfsupporting, je hebt namelijk alles zelf bij je. Je moet rekening houden met alle soorten weer want je zit nl boven de poolcirkel, en het weer kan alle kanten op. Overdag hebben wij voornamelijk zon gehad, maar we hebben Duisters gesproken, die de classic 3 jaar daarvoor ook hadden gelopen en de hele week alleen maar regen hadden gehad. Dat het ook kan vriezen in de zomer hebben we ’s nachts gemerkt. Al je spullen draag je in je rugzak, je slaapt in je tentje midden in de wildernis en drinken doe je uit de rivier en stroompjes onder weg. Eten en brandstof voor enkele dagen, krijg je van de organisatie, en kun je bij de de stempelposten aanvullen. Bij het inschrijven krijg je van de organisatie ook een stempelboekje met de route daarin en ruimte voor je eigen notities. Bij elke stempelpost krijg je dus een stempel in je boekje dat dus aantoont dat je bij de post bent geweest. Al het afval dat je produceerd doe je in een zakje en gooi je bij de finish weg. Wij houden van aktieve vakanties en kenden de Fjällräven Classic al uit de tijdschriften en van verhalen. Nu was er in Oktober 2012 de kans dat we ons konden inschrijven en omdat dit de laatste vakantie zou zijn dat onze jongste zoon mee zou gaan , een mooie afsluiter van deze periode. Het inschrijven is 1x per jaar en kan alleen via de website www.fjallraven.com/classic. Je moet er vlot bij zijn want er zijn maar 2000 startbewijzen, en mensen van over de hele wereld doen er aan mee.

  We bereiden ons goed voor, kopen een tentje en gaan trainen voor de conditie. Op 3 augustus is het zover, we gaan op weg naar Zweden. In Frederikshavn nemen we de hydrospeed naar Göteborg. We rijden in enkele dagen over de 45 naar Kiruna, Camp Ripan. Onder weg is het weer wisselend, ene dag flinke regen andere dan echt zomers. We hebben een overnachting op camping 45 en litscamping bij Östersund. Tevens in Slagnäs waar ik tijdens het hardlopen een eland tegenkom.
  Als we in Kiruna aankomen regent het hard, de omgeving van deze mijnbouw stad is somber en kil. Op de camping aangekomen wordt het droog, We krijgen een prima plek en verkennen de omgeving. De volgende dag slaan nog wat powerbars, gedroogde wortsjes en schenk-jam in. De camping stroomt vol met mensen uit diverse landen, allemaal voor de Classic.
  In de sporthal is men druk bezig met de opbouw van de stands, waar je (de vergeten) outdoor attributen kunt kopen. Op 8 augustus kunnen we naar de inschrijving om ons aan te melden bij de organisatie. Hier krijgen we uitleg over de route, het Fjällräven Classic stempelboekje, de kaart, brandstof en eten voor de eerste dagen. In de hal is genoeg te zien en we genieten volop. Bij de stands kopen Jeroen en ik een Fjällräven Classic 2013 shirt, een vest en een muts. Cynthia koopt een bandana met de route er op. Bij de camper gaan we de rugzak inpakken, al het eten moet er nog in.
  De volgende dag rijden we de camper naar de parkeerplaats van de sporthal en kunnen met de bus mee naar Nikkaluokta. Hier is de start van de de Fjällräven Classic 2013. Er wordt over 3 dagen gestart in 3 groepen per dag, zodat er een goede spreiding is. Het weer is prachtig, strak blauwe lucht. Voor we vertrekken is er een toespraak van de organisatie over de classic, de gidsen worden voor gesteld en er is uitleg over het ontstaan van Nikkaluokta.
  Een Sami dame houdt ook een toespraak en eindigt met een Yoik (dit is een traditioneel lied wat voorspoed wenst tijdens de reis). Dit maakt op iedereen een geweldige indruk, prachtig.
  We starten om 16:00 en lopen via een bospad richting Kebnekaise. Onderweg moeten we enkele keren een riviertje oversteken. Bij Kaffekåtan aan een meer, kopen we bij LapDånalds een rendier burger. Lekker. Hierna wordt het pad smaller en meer stenen en rotsen. Ca 1 Km voor Kebnekaise Mountain Station zetten we de tent op bij een stroompje met uitzicht op besneeuwde bergtoppen rondom. Een vuurtje stoken lukt niet. Het hout is te nat en we zijn doodmoe. We eten en gaan slapen. Om 06:00 worden we wakker door de warmte van de zon. Na het ontbijt drinken we koffie en stempelen af bij Kebnekaise Mountain Station. Vandaag staat er een pittige wandeling op het programma van ruim 16Km richting Singi. We lopen door het dal langs de berg Toulpagorni, over en door diverse stroompjes. Tijdens de wandeling door de Lillberget vallei worden we aangesproken door iemand die interviewd en filmt voor de organistatie . We zien ons later terug op youTube. Door de omgeving voel je dat je nu echt in de wildernis bent beland. Vlak bij Singi wordt het rots achtig met flinke klimmetjes, wordt ik aangesproken door een Fin. Hij blijkt een ontwerper te zijn van mijn horloge, een Suunto Ambit. Hij is op pad met de schrijver van de gebruiksaanwijzing van dit horloge. Bij Singi gaat de rugzak af, stempelen we onze stempelboekjes af, vullen de flessen met water uit de rivier en krijgen een kebab broodje met aardappelpuree, rendier vlees en bessen. Dit is zo lekker. Lekker eten, zonnetje , dit is genieten. Na deze pauze gaan we richting Sälka.
  Dit is een berg op, berg af, route met een pad vol stenen, we moeten regelmatig rivieren oversteken over slingerende bruggetjes. Om 19:00 gaan we, met uitzicht over en dal, rivier en gletsjer , eten. In de verte zien we een regenbui zien we over Sälka trekken. Daar komen we ca 21:00 aan en hebben een mooie plek aan de rivier. Het ijskoude water is heerlijk voor de vermoeide voeten. Als we opstaan moet het zonnetje nog achter de berg vandaag komen.
  Deze dag gaan we over de Tjäktja pas. Deze route is ca 14Km, prachtig en goed begaanbaar, het landschap groen. Voor we de pas overgaan, nemen we wat rust en eten. We genieten van het uitzicht en het zonnige weer. Voor de pas bevinden we op zo’n 900M hoogte en op de pas 1140M. Het is een pittige klim. Boven aangekomen ontmoeten we Nederlanders die we onderweg al vaker gesproken hebben. We nemen hier allemaal een warme maaltijd, in de luwte van de berg. Het volgende deel van deze dag is nog 12,5Km naar Alesjaure. We lopen door een dal, dat er uitziet als een mars / maan landschap. Alleen maar keien. Alles heeft een prachtige kleur van grijs tot rood. Op sommige stukken kun je over een planken pad lopen. De route gaat vlot over naar ruig en moeras, lucht trekt langzaam dicht en het gaat een beetje regen. Is niet erg, want dat houdt de muggen weg. Enkele kilometers na de pas is er een stempelpost, waar we een stukje worteltaart en koffie krijgen. Wat verder, nadat we door een rivier hebben moeten oversteken, wordt het landschap weer vriendelijker en groener. Bij Alesjaure aangekomen, kopen we wat appels en een biertje. De tent zetten we op boven op de berg met uitzicht over het dal, een mooi meer met aan de overkant een Sami dorp. We eten en praten met wat andere Nederlanders. Het is een rustige nacht. Als we opstaan is en een waterig zonnetje, we gaan op weg naar Kieron, zo’n 18Km. Het is een vlak pad, vaak over planken door het moeras. Er zijn behoorlijk wat muggen. Op een gegeven moment komen we aan bij een mooi meer met een strandje. Hier nemen we koffie en hebben uitzicht over het meer op gletsjers die uitlopen in riviertjes naar het meer.
  Inmiddels schijnt het zonnetje weer aan de blauwe hemel. De rest van de route heeft verrassend stevige klimmen en dalen, en de uitzichten op de bergen is super. Als we aankomen in Kieron zetten we de tent op een rustig plekje neer. Als we afstempelen, krijgen we een pannenkoekje en koffie. Later die avond maken we met een groep Nederlanders en een paar Duitsers een kampvuur en eten gezamenlijk. Een heel gezellige avond. Na een goede nachtrust gaan we het laatste stuk wandelen naar Abisko, zo’n 17Km. Het gaat verassend lekker en de route is prachtig. Door het bos en langs de rivier. We lunchen aan de rivier en zijn blij en bedroeft tegelijkertijd dat we bijna bij de finish zijn. Aangekomen bij Abisko loop je onder een welkoms poort door en staat iedereen je toe te klappen en juichen. Een ontroerend moment. Kippenvel. Je hebt op dat moment 110Km afgelegd. Van de organisatie krijg je drinken en na controle van je stempelboekje een medaille. Na ontvangst is er tijd voor een biertje, broodje rendier kebab en bij praten met overige wandelaars.
  Die avond gaan we met de bus terug naar Kiruna en overnachten op de camping.
  Op 14 Augustus gaan we op weg richting de Noord-Kaap. Het is bewolkt en motregent af en toe. Een groot deel van de weg is afgeschraapt en moet nog geasfalteerd worden. In de middag rijden we Finland binnen en besluiten in een bezinestation annex super annex slagerij annex restaurant wat te eten. Als we Noorwegen binnen rijden wordt het weer een stuk beter en de natuur mooier. We rijden langs een riviertje door een diepe kloof, hier zien we een camper overnachtingsplek en besluiten te blijven. De volgende dag rijden we richting Mager øya en bezoeken de bezienswaardigheid, Kirke porte. Een uitgesleten gat in een stuk rots. Hierna rijden we naar de Noord-Kaap en zetten de camper op een mooie plek met uitzicht over de oceaan. Later die avond zien we de zon onder gaan, maar deze zal pas zo’n 4 uur later opkomen. We overnachten op de Noord-Kaap. Na het ontbijt lopen Cynth en ik een rondje en bekijken de beelden en omgeving. Het is lekker rustig, en super mooi weer. Nadat we weer op het vaste land zijn aangekomen, gaan we richting Trolholmsund, hier is een Sami legende, over een steen formatie. Doit zouden versteende trollen zijn. De route verder is afwisselend van landelijk tot bos, moeras en bergen. Er zijn hier geen campings meer, en plotseling komen we aan in Finland. We pakken de eerste beste (prima) camping en eten bij een kampvuur. Op 17 Augustus rijden we naar Inari om het Lapland Sami Cultuurgeschiedenis museum Sidii te bezoeken. Als we die avond op een camping aankomen regent het flink. We kunnen in een hutje op een kampvuur ons avondeten maken.
  De volgende dag bezoeken we Santa Claus in Rovanimie. Lekker toeristisch! Hierna gaan we richting Zweden en overnachten op Byske havsbad. De volgende rijden we naar Docksta, een camping waar de in 2005 ook zijn geweest. Hier is een prima restaurant waar we lekker eten. Het aftellen begint helaas, en we gaan richting Denemarken, maar overnachten eerst nog in Gäffle. Volgende dag as usual deze vakantie, ontbijt in het zonnetje. Bij Järna halen we brood en een stukje worteltaart bij een ecologisch bakkertje. We overnachten in Jönköping, waar we in de camper bezoek krijgen van musjes. We hebben mooi uitzicht over het Vätten meer.
  De 22e rijden we richting Malmö om de brug naar Denemarken te nemen. Onderweg vind ik de auto niet lekker rijden maar kan niets vreemds ontdekken. Via een camping die gesloten is, komen we uiteindelijk aan in Sorø. De banden onderzoekend bemerk ik een flinke holte in het loopvlak van de band links voor. Er is een VW dealer, en ik rij de auto daar naar binnen. Ik wordt vriendelijk geholpen en de band blijkt op 1 stuk tot op de draad versleten. Het staaldraad steekt er inmiddels uit. Dit heet door het oog van de naald. Volgende dag rijden we gezond en wel naar huis.

  De link naar ons foto album vakantie fjallraven-classic & Noord-Kaap 2013


  Van 03 juni tot 14 juni zouden we lekker naar camping Mautendorf Oostenrijk gaan, maar door de hevige regenval zijn grote delen van zuid-Duitsland en Oostenrijk overstroomd. Ook zijn de weersvooruitzichten alleen maar regen.
  Als we de weerkaart van Europa bekijken voor betreffende week, springt Belgie er met kop en schouders boven uit. Het toeval wil dat op 09 juni een trailrun van 37,5Km in Aywaille is. We besluiten naar deze camping du chateau de dieupart te gaan. Een hele leuke basic, ze noemen het zelf bourgondische, camping.
  We staat aan het riviertje de Amblève, en hebben zelfs een vuurplaatsje. Vanaf de camping maken we vele wandelingen. De hele week hebben we super mooi weer, ca 25C en een strak blauwe lucht. Dit is ook voor zondag 09 juni voorspelt. Maar als we wakker worden is de lucht zwaar bewolkt lopend naar de start van de trail begint het te onweren. De hele dag hoost het van de lucht. Maar het is een super mooie lekker zware hardloop wedstrijd.
  Op maandag gaan we terug naar Nederland, en besluiten in de buurt van Maastricht nog een camping te pakken. Ook hier is het super mooi weer.

  2012 Oostenrijk.

  Dit jaar is het Oostenrijk geworden, en in de eerste week zelfs een rondwandeling door de bergen, waarbij we iederedag in een andere berghut slapen.
  We rijden naar Pflach waar we in hotel zum Swanen zullen overnachten. Hier krijgen we de buskaartjes voor de heen en terugreis overhandigt.
  Woensdag 17 juli staan we om 06:30 op voor het ontbijt en pakken de bus van 08:40 naar Reutte waar we overstappen op de bus naar Prenten. Daar begint de wandeling.
  Het weer en temperatuur is prima en we beginnen met volle moed. We lopen via een bospaadje naar een weggetje voor bosbouwvoertuigen,langs bergbeek Krabach. In prernten zijn we op 1127m gestart en aan het eind van deze weg zijn we op 1619 meter hoogte.
  Hierna lopen we over een bergpaadje waarij we vele bergstroompjes en een sneeuwvels moeten oversteken. Onderweg zien we tientallen bergmarmotten. Om 16:45 zitten we aan de thee in de StuttgarterrHütte 2310m.
  Het eten is om 18:30 en we krijgen een kruidige soep, spätzel met stoofvlees en een appfelstrudel toe. Het uitzicht vanuit onze kamer is ontzettend mooi.
  18 juli, wekken loopt af om 06:30, ontbijt is om 07:00. Het weer is prachtig en we horen de koeienbellen. Ca 08:30 gaan we opweg naar de volgende hut. Na een stukje klimwerk, moeten we 2 sneeuw velden oversteken. Als ik omkijk zie ik een steenbok de berg af komen. Voetje voor voetje komt hij naar beneden, wat een prachtig en statig beest.
  Het volgende punt is lastig een sneewveld, maar het pad er naar toe gaat nog wel, maar verder is er niets. Er blijkt een nieuw pad te zijn waarbij je over de berg moet. Gelukkig vinden we deze na niet al te lange tijd. (enkele dagen later horen we van nederlanders die hierom zijn terug gekeerd, dat er iemand (hier voor hun neus!) naar beneden is gestort, en nog maar net gered kon worden).
  Hierna volgt een flinke afdaling, waarna webij de ErlachAlpe 1921m via 2 routes verder kunnen. 1 van 2 en 1 van 4 uur. De route van 2 moeten we flink klimmen en de route van 4 is omlopen en daarna redelijk klimmen. We besluiten de korte te nemen, maar na ca 45 minuten moeten we terug, omdat het pad is verdwenen. Er is alleen nog een nagenoeg glad stuk rots. Dus moeten we nu wel de route van 4 uur lopen, naar BodenAlpe 1554m. Hier vult de boer onze waterflessen bij en verteld dat het bekend is dat de Alpen Vereniging de route moet herstellen. Hier beginnen we aan de route 642 naar de LeutkircherHütte, 2251m. Hier hebben we met zingende/jodelende Zwitsers een hele leuke avond.
  Om 06:30 loopt de wekker weer af en het is prachtig weer. Iedereen is vrolijk , lekker ontbijt en weer opweg.
  Stoere wandeling over smalle bergpaadjes, stukken rots waar je je aan een stalenkabel moet vasthouden, sneeuwvelden en stroompjes oversteken. We komen aan in KaiserjochHaus 2310m met super mooi weer. Aan het eind van de middag begint het te betrekken en in de loop van de avond onweert het. We hebben leuke gesprekken met Duitsters over Marathon lopen en bergsport. Om 18:00 eten we, kruidensoep, Gröstel met vlees (Jeroen 2x)en toe Keisermarren met appelmoes.
  Ook op 20 juli loopt de wekker 06:30 af en na het ontbijt gaan we rustig via 642 richting AlmajurAlpe 1805m, daarna via een landbouwvoertuig weg naar de BodenAlpe 1554m en via een saaie weg maar zware afdaling naar Steeg. Hier pakken we de bus naar Reutte en Pflach. Aangekomen in hotel vraagt de kok of we honger hebben. We krijgen een Riesen platte, een grote schaal met veel vlees, worstjes, aardappeltjes, kroketjes, groente rijst etc.
  Na een goede nachtrust gaan we opweg naar een camping. Na een dag met erg wisselvallig weer komen we aan in een ondergelopen camping Dellach im Drautal.
  Vanaf deze camping zijn genoeg hardloop, wandel en fietsroutes. Dit is wat we naast het uitrusten dan ook gaan doen de volgende dagen.
  Donderdag 26 juli rijden we verder richting Salzburg, maar via de Nochalmstrasse route. Dit is een weg van 35km, tol 15euro, over enkele bergtoppen en langs enkele korte wandelingen. Tijdens deze wandelroutes kun je via borden uitleg krijgen over de natuur, historische bergvolken, lichaam en geest. Er zijn meer dan voldoende berghutten waar je iets kunt eten en drinken.
  De camping waar we overnachten is in Mautendorf op 1100m, vlakbij een skilift Grosseck bahn, wandel en mtb paden. Prachtige camping met supermooi toilet gebouw. Er is ook een "fitness"zaaltje, waar Jeroen en ik gebruik maken van de cardio apparatuur.
  Cynthia en ik weten het zeker, hier gaan we volgend jaar beslist weer heen.
  Vrijdag 27 juli, Op weg via wat ski-oorden en 12% wegen, later de snelweg, naar Salzburg, waar we op camping Nord-Sam gaan overnachten.
  Op Zaterdag bezoeken we Salzburg, lopen door de oude straatjes, gaan naar een Red-Bull, outdoor Nordland en Jack Wolfskin winkel, bezoeken het Slot.

  De link naar ons foto album vakantie Oostenrijk 2012

  2011 Rondje Noorwegen-Zweden.

  In deze vakantie zin we begonnen met een bezoek aan Oslo, al zovaak via deze stad gereist, maar nooit bezocht. Nu dus voor het eerst. De stad vonden we niet echt bijzonder, maar er is wel veel te zien. Mooie parken, musea over vikingen, opgravingen etc. Toen we met de bus vertrokken regende het, maar aangekomen op het station trok de bewolking weg en hebben we een prachtige dag gehad.
  Volgende dag vertrokken we richting Lillehammer, waar we bij Tretten de (tol) Peer Gynt weg hebben gereden. Mooie klimmen, je rijdt over een hoogvlakte, langs toppen van de bergen, hebt prachtige uitzichten. Enkele dagen later lopen we de Peer Gynt route, en drinken koffie et eten wafels in de Per Gynt hut. Helaas hoost het van de lucht.
  Op 23 Juli overnachten we op Pluscamp Hagesetter vlak bij Dovre. Die nacht gingen de alarmbellen af. Vele sms'jes. Wat bleek, de aanslag in Oslo en Utoya !. We waren gelukkig net weg!!. Volgende dag zijn we op de camping door Denen die de berichten konden lezen bij gepraat en hebben het thuisfront gerust gesteld.
  De rest van de vakantie heeft dit ons wel bezig gehouden, nog steeds trouwens!.
  24 Juli komen we aan in Zweden, overnachten in Idre Fjall, waar ik met Jeroen lekker ga hardlopen. Na een paardagen komen we aan op camping Johannesholm, waar we een paardagen zijjen blijven. Hier heeft Jeroen leuk contact met andere jongeren. Voor Cynt en mij is hier niet veel te doen. ER zijn wel een paar leuke hardloop en wandel routes.
  Op 29 juli komen we aan op camping Tividen, ook hier blijven we een paardagen omdat Jeroen leuk contact heeft.
  Het is tijd om Malmö eens te bezoeken, dit doen we op 3 aug, het is een vrolijke, gezellige stad met vele leuke winkeltjes. 's avonds sluiten we af met een heerlijke maaltijd in een heel vlot restaurantje.

  De link naar ons foto album vakantie Noorwegen-Zweden 2011

  2010 Noorwegen-eXtreme.

  Dit jaar is het een vakantie met eXtremen geweest.
  • Klasse 3 Raften in Dagali
  • Hoogste berg van Scandinavië beklimmen
  • WestKaap bezoeken
  • Gletsjer beklimmen
  Link naar foto album :
  vakantie-noorwegen 2010

  Op donderdag 8 juli vertrekken we om ca 09:00 en het is al warm, om 10:40 rijden we met 30°C de grens met Duitsland over en om 16:15 bereiken we Denemarken.
  We overnachten op de camping Veijle en staan naast een paar stellen met met hun tot "camper" omgebouwde 4x4 naar Ijsland gaan.
  Na een lekker ontbijt gaan we op weg naar Hirtshals. Daar zet Jeroen zijn tentje op, en lopen we een rondje over het strand, naar de vuurtoren en door het Fort.
  Als we opstaan heeft het geregend, maar met het zonnetje komen we om 10:00 aan in de haven en checken in op de boot. Ca 16:30 komen we aan in Larvik en rijden richting Kongsberg voor een camping. Als we een plekje hebben nodigt een Belgisch gezin ons uit om de voetbalfinale ES-NL te volgen. Dit moet via de radio omdat ze de tv stream niet kunnen ontvangen in Noorwegen. Al met al een hele gezellige avond.
  12-07 worden we door het warme zonnetje gewekt, en rijden na het ontbijt naar het plaatsje Lampeland. Verder rijden we een landelijke gravel route, met een stijging van 7% en een top van 1100M.
  We overnachten in Dagali aan een riviertje.
  De volgende dag is het regenachtig en gaan in de loop van de dag raften. We rijden met een bus naar het begin punt en zijn met 4 boten. Er zijn behoorlijk heftige stukken tussen met een verval van 2 tot 3 meter. Soms verdwijnen we met boot en al onderwater. Helaas gaat er onderweg een boot om, maar alles komt weer goed. De route is zo'n 8Km.
  'S avonds is het weer droog en warmen we ons aan een kampvuur naast de camper.
  De woensdag is het super mooi weer en we besluiten een dag langer te blijven. We maken een wandeling naar de top, 1132M, van de Kjønåsen.
  En 's avonds kampvuur tot zonsondergang.

  Gelukkig hebben we in de avond Jeroen zijn tent ingepakt, want deze donderdagochtend regent het. We rijden richting Geilo naar Gol over de weg 51. Het is een prachtige weg door de bergen en er is regematig sneeuw te zien. Het gebied is zeer ruig en we stoppen bij de waterval Stutt-fossen. Op camping Randverk gaan we overnachten en eten er in het restaurant. (Note. Thuis hebben we de film Trollhunter gezien en deze is deels op deze camping opgenomen). Jeroen en ik nemen rendierstoofpot en Cynthia eet zalm.
  Volgende dag rijden we met het zonnetje weg en ontbijten aan een meertje. Hier worden we begroet door een stel schapen. In Lom bezoeken we de staafkerk en boeken een bezoek door de Ijstunel voor de volgende dag. Hierna rijden we over een stijle gravel tol weg naar Spiterstulen. De weg gaat langs een snelstromende rivier. We lopen een stuk door het gebied en hebben rond ons ontelbaare bergtoppen met sneeuw en ijs en zien diverse gletsjers. Super.
  Als we weer terug rijden om naar Raubergstulen te rijden staat er een eland midden op de weg. We kamperen boven op een berg, met uitzicht op gletsjers.
  17-7 staan we met mooi weer op en gaan via een supersteile tol weg naar de bergtopop de Juvashitte, hier bezoeken we het klimatpark. Het bezoek begint om 10:00, eerst wandelen we met de gids over de rotsen en krijgen uitleg over het terugtrekkende ijs, de mensen die hier in de oertijd hebben geleefd, de planten en de permafrost. Hij legt uit dat de tunnel in een "kettel' is uitgehouwen. Dit is een gletsjer die zich niet kan verplaatsen en dit ijs is ca 3500 jaar oud. Hierna gaan we de tunnel in en zien replica's van de materialen die zijn gevonden.
  Die middag rijden we weer naar de Spiterstulen waar we gaan overnachten.
  18-7 staan we om 07:00 op en ontbijten zeer stevig. We gaan vandaag via de Svelnosi 2200m en Keilhaustoppen 2369m naar de Galdhøpiggen 2469m (hoogste berg van Noorwegen). Afgelopen avond hebben we van gidsen gehoort dat het deze dag erg mooi weer zal worden.
  Om iets over achten vertrekken we en de zon schijnt. De eerste klim is meteen stijl, het is als trappenlopen de berg op. Hierna passeren we wat rotsblokvelden om aan te komen in de sneeuw. We lopen langs diepe afgronden waar de gletsjers liggen. Helaas begint het plotseling te betrekken en gaat het regenen als we boven op de Svelnosie zijn. Als we richting de top van Keilhaustoppen lopen is de regen al overgegaan in sneeuw en gaat de wind over in storm. We besluiten door te gaan want de top van de Galdhøpiggen 2469m kan niet echt ver meer zijn. Zwoegend tegen de sneeuwstorm in, soms tot de knieen in de sneeuw, bereiken we de top. Hier staat een huisje waar koffie en bouillon gekocht kan worden. We sterken aan en warmen op. Langzaam aan neemt de sneeuw en wind af en lopen rustig terug. Onderweg trekt de bewolking weg en krijgen we uitzicht op de ons omringende bergtoppen en gletsjers in de dalen. Waanzinnig mooi.
  We komen om 20:30 weer aan bij de camper, zeer vermoeid maar zeer voldaan. We warmen een outdoormaaltijd op, gaan douchen, daarna bij de koffie een whiskey, en gaan slapen.!

  19-7 staan we op en gaan naar Lom, hier is een heel lekker bakkertje. We ontbijten vlakbij de staafkerk. Hierna gaan we richting Stryn. Bij Grotti gaan we via de 258 naar Uidesaeter. De gravelweg is net zo breed als mijn bus. De route is schitterend, bergen, vergezichten, het riviertje, watervallen, sneeuw, kan wel doorgaan...
  Die avond pakken we bij Dehnepollen Steinvik een camping met uitzicht op het fjord.
  Volgende dag regen, regen en regen. We rijden naar Opdal naar Kannestein, een vreemd gevormd stuk steen, dat wereld beroemd is. Hierna rijden we naar de WestKaap, 62° 11¹ 18¹ N - 5° 7¹ 33¹¹ Ø, via smalle en stijle weggetjes. Aangekomen op de Kaap, is het uitzicht 0, en regent het hard. Jammer.
  Die avond overnachten we op camping Reed, op een landtong in het fjord.
  21-7 Deze dag veel regen en we rijden richting Larvik, maar door het slechte weer stellen we de pont even uit en overnachten in Kyllestad, recht aan het meer.
  Gelukkig klaart het de volgende dag helemaal op en gaan we naar Bergen. De route bevat veel klimwerk en veel tunnels. We zien tientallen watervallen. Aangekomen in Bergen is er (gelukkig voor ons) nog 1 camperplaats beschikbaar, in de haven. Na de camper geinstalleerd te hebben, lopen we naar het centrum en gaan daar lekker eten.
  Volgende dag, prachtig weer, kopen we kaartjes voor de Fløbanen, het treintje naar de top van de berg. Wandelen door het park en genieten van het uitzicht. We dalen rustig af naar de stad, als we muziek horen komen uit het Fort. Hier zal die avond de band Muze optreden. We kijken bij de soundcheck. We eten 's avonds in het centrum, en drinken een glas wijn bij zonsondergang.
  24-7 brand de zon ons de camper uit. Na het ontbijt rijden we langs Samlafjorden. Hebben uitzicht op Folgefonna gletsjer en varen naar Brimnes. Die avond kamperen we in Kinsarvik, als de zon onder gaat, schijnt deze onder de wolken door. Het avondrood is net een lasershow.
  Vandaag maken we een wandeltocht naar de 4 watervallen Tveitfossen, Nyastoisfossen, Nykkjesfossen en Sotefossen. Spectaculaire pittige wandeling.

  De volgende dag gaan we naar Odda waar we in de haven Sørfjorden zullen overnachten. Bij Flat Earts Adventures boeken we een gletsjer wandel tocht.
  27-7 optijd wakker, ontbijt aan de haven, wachten op de gids. We gaan vandaag naar de Brua Breen op de Folgefonna. Het weer is prachtig, lucht strak blauw. We zetten de camper op een parkeerplaats bij een boerderij. De wandeling door het dal en de klim naar de gletsjer is pittig. Vele malen moet er gebruik gemaakt worden van klimtouw. We dragen zelf alle touwen, pikhouwelen, klimijzers en andere materialen voor op de gletsjer.
  Als we bij de gletsjer aan komen, moeten we eerst nog een rivier oversteken. Maar de brug is door noodweer weg geslagen, dus maken we een touwbrug, waaraan je hangend de rivier moet over steken. Als iedereen is overgestoken, koppelt iedereen zich vast aan het touw en gaan we de gletsjer op. Langs de spleten, soms meer dan 30M diep, over de ijsruggen, soms maar 50cM breed. Boven aan gekomen, kunnen we ijsklimmen. Je gaat abseilen in een gletsjerspleet en klimt met je stijgijzers en pikhouweel weer naar boven.
  Als we weer bij de parkeerplaats zijn is het inmiddels 21:30 uur.

  We overnachten op een parkeerplaats bij Folgefonna nationalpark, met uitzicht over het Sørfjorden.
  Volgende dag rijden we een mooie route met vele klimmen, uitzichten, meertjes, etc, naar een camperplek Sanden Såre bubilcamp bij Valle aan de rivier. We staan in het bos aan het water en maken kampvuur.
  29-7 gaat het rijden vlot, omgeving niet echt spectaculair en hebben we de camping sjøsanden feriensenter as aan het strand. Die avond gaat onze laatste fles wijn leeg.
  30-7 komen we aan in Kristiansand. In de haven zien we allemaal tallships liggen, het lijkt wel Sail Amsterdam. We zetten de camper ergens in de haven, en bezoeken dit festival.
  We checken in op de ferry en varen naar Hirtshals. Onderweg is het slecht weer en de boot stampt flink. Aangekomen in Denemarken rijden we naar Hobro camping Gattenborg.
  Volgende dag weer thuis.

  Vakantie 2009.

  Onze rondreis door Zuidelijk-Zweden en een bezoek aan Thijs die in Yttermalung op zomerstage is.

  We vertrekken op 01-07-09 en overnachten op camping Krusa in Denemarken, de volgende dag gingen we naar de luxe øster harupcamping, waar naar het strand zijn gegaan en 's avonds uit eten.
  Ook de volgende dag was het super mooi weer en hebben we een rondje door Frederikshavn gelopen. We zijn met de Stena Danica naar Goteborg gevaren en naar een camping in Lila Edet gegaan. Toen we aankwamen was het "camping"bordje verdwenen. De cabins waren er nog wel, welke ook bewoond waren. Wat camping was geweest was geen stroom en water meer. Maar er waren ook een paar Duitsers, die er hun tent aan het opzetten waren. Hierop besloten wij onze camper aan het meer te zetten en er een toffe kampvuur-avond van te maken.
  Als de de volgende dag wakker worden, eerst lekker zwemmen, ontbijten en weer verder. We gaan opweg naar een camping in het natuurgebied Glaskogen, waar we 2 nachten zullen blijven. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken. En op deze camping zit er tussen de campeerplekken zeker 80 meter bos. In het woud halen we ons hout om bij de camper een vuur te maken. 06-07-09 vertrekken we en ontbijten we net buiten de camping in een jachtcabin aan een meertje.
  Hierna rijden we naar Yttermalung, waar we een paar nachten zullen blijven. Er wordt op de camping hard gewerkt om alles seizoenklaar te krijgen, want het is een gloednieuwe camping. We hebben wat leuke gesprekken met de eigenaren Peter en Hilje en met Thijs, Joep en Rene. Jeroen vermaakt zich met Lars,de zoon van Peter en Hilje. Cynthia en ik maken een wandeling, we spelen midgetgolf met de jongens en hebben een eland-safari, hierbij spotten we er 5.
  09-07-09 rijden we richting Upsala, hier willen we, (volgens een reclame blaadje)de grootste outdoor winkel van scandinavie, bezoeken. Maar onderweg gaat het steeds harder regenen en waaien, dat het op een gegeven moment te slecht is om door te rijden. Bij GävleBro is een bezine station met wegrestaurant. Hier staan een duitse-camper waarvan de eigenaar aangeeft dat ze er blijven overnachten. We naan eten in het restaurant, en inmiddels is er ook een caravan bij komen staan. Op het moment dat we in de camper nog wat lezen komt er nog een camper naast ons staan. Zo overnachten we toch redelijk veilig. De volgende dag trekt de bewolking weg en gaan we via Upsala naar Stockholm Maar de betreffende outdoor winkel blijkt nog kleiner dan de beversport winkel in Almere. Tegenvaller. Bij Bredang camping in Stockholm aan gekomen, blijkt deze vol, we kunnen blijven wachten (2,5 uur) of er misschien plek komt, maar daar hebben we geen zin in. Er is nog een andere camping in de buurt, maar daar aangekomen blijkt deze een modder zooi te zijn en ca 30 minuten lopen naar de metro. Hierop besluiten we LångHolmen Husbilcamping te bellen, de camping is 3km van Gamla Stan. Deze heeft plek voor ons en we gaan er heen. Deze camping is alleen voor campers en we blijven hier 2 nachten. Die vrijdagmiddag lopen we een rondje door de binnenstad en gaan voor Jeroen naar Games workshop winkel. De volgende dag lopen we naar o.a. Skansen, een open lucht museum, en Gamla Stan waar we 's avonds in een mooi restaurant gaan eten. Op Strandvagen worden we door een cordon politie en beveligings mensen aan de kant gedirigeerd, want er moet een chinese handels-delegatie langs. Later varen deze de haven door, gevolgd door enkele politie en marine boten en een helicopter. Hun auto's rijden onder begeleiding van politie auto's en motoren de stad uit.


  Vakantie 2009 Familie van Nigtevecht weergeven op een grotere kaart
  12-07-09 rijdden we via Nyköping en Norrköping richting Öland. Onderweg komen we enkele keren een rodel herten tegen. We komen aan in BlankaHolm en zetten de camper op een natuurcamping. We hebben uitzicht over een watertje en aan de overkant een oude boerderij. Daar rusten ontzettend veel gansen tijdens hun trek. De gehele dag vliegen ze over en aan en dat gaat gepaart met een hoop lawaai. "s Avonds komen we 2 jongens tegen die ook op de campercamping in Stockholm stonden. We raken tot laat in de avond aan de praat.
  De volgende dag maken we een wandling naar een uitzichtpunt, daarna besluit ik een stuk te gaan fietsen. Er zijn een paar leuke routes over de gravelwegen.
  14-07-09 We gaan naar Øland en rijden richting Oskarshamn om de pont te nemen, maar die gaat maar 2x per dag en was reeds vertrokken. Dan maar via Kalmar de brug nemen. Als we de brug over zijn bezoeken we het tourist center, waar we voor schoonmoeder een ei-dopje voor de verzameling kopen. We besluiten eerst het zuidelijk deel van het eiland te bekijken. Onderweg maken de foto's van de beroemde molens bij Fäfgestaden en de tijd lijkt er te hebben stil gestaan sinds de tijd van de vikingen. Bij SodaBrucket lopen we even langs het strand en bekijken de restanden van een ruine van den soda fabriek. De voormalig arbeidershuisjes zijn nog steeds bewoond. Hierna komen we aan op het zuidelijkste puntje van het eiland, en lopen een rondje om de vuurtoren Långe Jan.
  Die nacht staan we op Ottenby vandrark camping. Jeroen duikt metteen in het zwembad. Achter de camper is een groot veld, en tijdens de bbq zien we een ree met kalf. Wat later in de avond maken cynthia en ik een wandeling door het naastgelegen beschermde natuurgebied en komen een hert tegen.
  De volgende dag gaan we naar Eketorp, een opnieuw opgebouwde viking nederzetting. In de jaren 1970, is deze nederzetting daat opgegraven. Er zijn diverse aktiviteiten en mogelijkheden om zelf dingen te doen.
  Hierna rijden we richting het noorden van het eiland. Dit gaat echt heel rustig aan, want je rijd constant door kleine dorpjes en er is genoeg te zien. Op een gegeven moment komen we aan in Byxelkrok. We hebben onderweg gezien dat de campings vol zijn, maar met onze camper kunnen we in de haven staan. We kopen een ticket bij de havenmeester, en hebben uitzicht over de zee. In het restaurant is livemuziek en genieten van het uitzicht een lekker drankje en de ondergaande zon.
  16-07-09 ontbijten we aan zee, en gaan opweg naar het noordelijkste puntje en lopen we langs de vuurtoren Långe Erik. Hierna gaan we naar het "Trollenbos". Hier maken we een wandeling langs bomen die in de meest vreemde kronkeld gegroeit zijn. Er staat ook een boom van ca 900 jaar oud, Trolleken. Op het strand licht een wrak van een hout schip. Aan het eind van de wandling eten we wafels met jam en slagroom. Die avond camperen we op Wikegård en maken een lekkere strandwandeling.
  De volgende dag willen we voor het ontbijt een duik nemen in de zee, maar dat is toch echt te koud. We rijden richting Borgholm, en bezoeken het voormalig slot. Die avond zal Status Quo daar optreden en de werkzaamheden zijn in volle gang.
  Als we van het eiland af zijn rijden we naar Boda, waar de een glasblazerij bezoeken. Die middag komen we aan op Hätteboda Vildmarkscamping . Als we een plekje zoeken, zien we wat bekende gezichten. We zien Hans en Ellen met de kids, zij hebben vorig jaar op camping Grinsby naast ons gestaan. We zetten de camper neer, Jeroen zet zijn tent op en schuiven na het avondeten aan bij het kampvuur. Omdat er geen elektriciteit is, zijn er geen lantaarnpalen. Hierdoor is de sterrenhemel heel erg goed te zien.
  18-07-09 Bij de receptie komt iedere morgen een bakkertje met verse broodjes, als we dit hebben gehaald even een duik in het meertje. Na het ontbijt zit Jeroen te popelen om hout te gaan hakken. Er liggen genoeg boomstammen, deze moet je zagen en kloven.
  's Avonds koken we op de vuurplaats, knoflookbrood, worstjes, salade van in het bos geplukte bessen en bramen en marshmellows en koffie toe. Na de afwas weer even zwemmen, opwarmen in de sauna en weer afkoelen in het meer. Daarna gezellig een borreltje aan het kampvuur en gezellig praten met Hans en Ellen. Dit is echt vakantie, heerlijk.
  Volgende dag is het niet zulk mooi weer en maken we een enkele wandeling. 's avonds klaart het op en gaan we nog even zwemmen, daarna weer aan het kampvuur en hebben we leuke gesprekken met Hans en Ellen, 2 duitse en een zwitsers gezin.
  Als we opstaan is het erg mooi weer en we maken een wandeling van zo'n 7,5 km, hierna lekker afkoelen in het meer. In de middag nog een wandeling en verzamelen we een grote bak met bosbessen. In de avond maak ik een misstap als ik uit de camper stap en val met mijn rug op de vloerverhoging, gekneusde rib.
  21-07-09 sta ik "gebroken" op met veel pijn in mijn rug. We pakken in en gaan naar Habo Ljung camping, vlakbij Malmo, zetten de camper op een strand plek en hebben uitzicht op de Twisting tower en de Øresundbrug. 's avonds een prachtige zonsondergang, we blijven hier 2 nachten.
  23-07-09 rijden we naar Møns Klint in Denemarken en bezoeken de krijt rotsen. Een leuke wandeling waar je heel erg veel trap af en natuurlijk ook weer op moet. Die avond staan we op camping Sorø.
  De laatste dag van de vakantie is aangebroken en we rijden naar Duitsland. Als de de Oostzee-kanaal brug over zijn, staan we metteen stil in de file. Deze gaat tot Hamburg en verder. Aangezien we precies op een Y splitsing staan, kan ik er nog af en besluiten via Glückstad te gaan en de pont te nemen. Hier aangekomen blijken we niet de enige met dit idee, en hebben een file van zo'n 2 uur. Zonnetje schijnt en de rij voor ons wordt steeds korter. Even na 1 uur zijn we thuis.
  De link naar ons foto album
  vakantie-zweden 2009
  Eland Yttermalung Zuidpunt Øland Noordpunt Øland Trollenbos


  Weekendje er tussen uit naar camping Buitengoed Hooge Veluwe. We zijn van 1 tot 3 mei naar deze camping geweest en hebben gelukkig heel mooi weer gehad. Vrijdag hebben we lekker ge-bbq'd in 't zonnetje. En zaterdag hebben we fietsen gehuurd en de Schotse Hooglander tocht van 30Km gefietst.
  Zodra we het Nationaal Park Veluwezoom in fietsen staan we oog in oog met een stuk of 8 Schotse Hooglanders. Ze zijn niet groot maar wel imposant door hun grote hoorns. Verder rij je door een prachtig gebied richting Rozendaal. en drinken we op kasteel Roosendael een kopje thee. 's Avonds gaan we op de camping lekker uiteten.
  Zondag zit het er weer op en gaan we rustig aan opweg naar huis. Het camper-oefen-weekend zit er weer op. Alles werkt, is schoon gemaakt, de camper is in top conditie.

  Vrijdag bbq Mooie natuur Schotse hooglander Mooie natuur


  Van 15 tot 22 Februari gaan we weer naar de sneeuw, dit keer wordt het Saariselkä in Fins Lapland.

  Hier komt een pagina over de vakantie naar Lapland Saariselkä

  De link naar ons foto album
  Lapland 2009

  Vakantie 2008.

  Van 28 Juni tot 19 Juli zijn we weer fijn naar Scandinavië geweest. We zijn met de boot van Frederikshaven naar Oslo gevaren en rijden via Trisyl naar Idre in Zweden en zakken daarna af richting Göteborg.
  In Idre hebben we bergwandelingen gemaakt en een dag wezen canyoningen.
  De vakantie en foto's staan hier.
  Er is ook een foto-album op Picasa, Klik hier => foto-album


  Van 26 April t/m 5 mei een weekje naar Limburg, camping camping gulperberg.
  Gezellig met vrienden een weekje tussen uit.

  Zaterdag aangekomen met prachtig mooi weer. Bij het uitpakken van de spullen bleek maar weer dat je rustig moet inpakken, want we waren een tafel vergeten. Gelukkig staat er altijd een kleintje in de camper.
  Op Zondag hebben we een leuke wandeling van 8km door de omgeving gemaakt, waarbij we natuurlijk vlaai op een terrasje hebben gegeten.
  'S maandags zijn we in de middag naar het zwembad in Gulpen gegaan, dit zwembad heeft meerdere glijbanen en stroomversnellingen. Zie mosaqua.
  En op woensdag zijn de naar de klimhal rocca gegaan, waar we 2 uurtjes hebben geklommen. Mooie hal met veel verschillende routes, leuke en goede begeleiding.
  In de avond was het erg koud en zijn we vroeg de camper in gegaan.
  Vrijdag hebben Thijs, Dave en ik een mountainbike route gefietst, deze was 25km. Aan het eind bleek dat dit een pittige route voor gevorderden was, dat hadden ze me niet gezegd en ik was ook uit geteld.
  Als je in Gulpen bent, moet je ook naar de bierbrouwerij, en dat hebben we op vrijdagmiddag gedaan. Ontvangst was met koffie, thee en vlaai. Een leuke rondleiding op plekken waar je normaal niet kunt komenen en je kunt in de brouwerij ongefilterd bier proeven.
  Aan het eind kun je in het bierhuis met gekregen muntjes enkele bieren proeven.
  Op maandag zijn we als leuke afsluiting naar Tegelen,
  klimpark FunForest gegaan. Wie van spanning en avontuur houd moet hier echt eens heen.

  Vakantie 2007.

  Dit jaar hebben we een rondreis naar de Noorse Lofoten & Vesterålen gemaakt.
  Het was een mooie reis van 5884 km waarbij we veel leuke mensen hebben gesproken, waaronder enkele naar Zweden of Noorwegen geëmigreerde gezinnen, een gletsjerwandeling hebben gemaakt, een vikinghuis en Staafkerk hebben bezocht en papagaaiduikertjes en walvissen hebben gezien.
  Voor deze reis is een aparte website gemaakt: rondreis Lofoten.


  Van 16 t/m 20 mei zijn we met vrienden naar camping de Berken in Gasselte Drenthe geweest. Dit is een heel gezellige en kindvriendelijke camping.
  Een mooi weekend om de camper uit te proberen voor de weer op reis gaan.
  Woensdag bij vertrek was het slecht weer, en bij aankomst in Gasselte reden we door grote plassen. Maar bij het neerzetten van de camper op de camping was het droog en trok de bewolking langzaam weg.
  's Avonds zijn we op de fiets naar de pizzeria gegaan omdat de zon scheen. De volgende dag was het erg mooi weer en hebben we over de heide en door bos gewandeld. Vrijdag hebben onze vrienden fietsen gehuurd en hebben we een route van 27Km door de omgeving gefietst. Dit is een mooie manier om vanalles in het Drentse landschap tegen te komen.
  Zaterdag hebben we een wandeling van zo'n 20Km gemaakt. Ons was aangeraden de "oranje" route te lopen, deze was 16,5Km, maar daar moesten we nog wel naar toe lopen. In de avond hebben we nog gemidgedgolfed en Jeroen heeft gewonnen. Ook zondag zijn we met zon opgestaan, maar toen we 's middags thuis kwamen begon het te regenen.
  We hebben dus geluk gehad, want in Drenthe hebben we alleen maar mooi weer gehad.


  Via BBI-Travel hebben we en reis naar Fins Lapland geboekt. We gaan van 24-02-2007 tot 03-03-2007 naar Äkäslompolo.
  Tijdens deze vakantie gaan we ijsvissen per sneeuwscooter, een sneeuwschoen wandeling maken en een halve dag op huskysafari. Verder kun je er langlaufen en skiën.
  Hier een voorbeeld filmpje van BBI-Travel.

  Voor de Lapland Äkäslompolo pagina klik hier!

  Vakantie 2006.

  Zaterdag 22 Juli zijn we richting Zweden vertrokken. Op zondag 23 Juli 14:30 hadden we vanuit Frederikshaven met de StenaLine boot Stena Danica naar Göteborg. Toen de boot de haven uit vaarde, zagen we een zeehond.
  Onze eerste camping was bij Lila Edet, een leuke natuurcamping aan een leuk meer, maar met 1 heren en 1 dames toilet/wasgelegenheid. Hierna zijn we over de E45 richting Arjäng gereden. We zijn voor 2 nachten naar camp Grinsby gegaan, ligt aan een mooi meer, in de wildernis. Hier kun je mooie wandel, kano en ATB tochten maken. We hebben lekker in het meer gezwommen en in de natuur op een vuurplaats gekookt.
  Na deze camping zijn we richting Arvika gegaan. We wilden de 172 nemen, maar kwamen uit op een weg zonder nummer. Dit bleek een gruisweg te zijn, door het Glaskogen natuurreservaat. Deze weg is niet geschikt voor campers en caravans, want je hebt op het gravel zeer weinig grip wanneer je de steile heuvels over moet. Grote delen van deze weg waren net zo breed als de camper en we mochten dus van geluk spreken dat we alleen op de brede punten een tegenligger hadden.
  Aan deze weg heb je midden in het natuurgebied ook een camping, maar daar hadden we op dat moment geen trek in. We gaan hier zeker nog wel eens naar toe, maar dan via Glava, omdat je dan over asvalt kunt. We zijn terecht gekomen op een camping in Sölje. Dit is een heel erg vriendelijke camping aan een leuk meertje. Hier hebben we 3 nachten gestaan. De jongens zaten met hun zakmes stokken te snijden, horen we op eens een brul van Jeroen, ik heb me gesneden !. Zijn Finse mes is erg scherp, en hij heeft een hele diepe snee in zijn vinger. Cynthia bekijkt de wond en via de camping eigenaar worden we naar het ziekenhuis in Arvika gestuurd. Terwijl de hemel dichttrekt met gitzwarte wolken, rijden we naar het ziekenhuis. Hier wordt Jeroen vlot geholpen met 8 hechtingen, en hij geeft geen kik (heel stoer). Als we binnen in het ziekenhuis zijn regent het zo hard, dat de straat een kleine rivier is. 's avonds gaan we lekker aan het meer een vuurtje stoken en gezellig van de zons ondergang genieten.
  Zondag op weg naar Hammar, deze camping was op alle fronten een tegenvaller. Alleen maar (vaste)seizoen plaatsen en de camping onderging een grondige verbouwing en was erg duur.
  Maandag zijn we op camping Frykenbaden bij Kil aangekomen. Een leuke camping waar je stevige bos wandelingen kan maken. We hebben hier met z'n vieren nog een leuke fietstocht gemaakt.
  Omdat we op Grinsby nog lang niet alles hadden gedaan zijn we daar weer naar toe gegaan. Toen we aankwamen begon het te betrekken, maar na het neer zetten van de camper en het opzetten van de tentjes van de jongens hebben we een wandeling van 5Km gemaakt. Toen we terug kwamen begon het stevig te waaien, dit heeft met wat regenbuien de rest van de avond aan gehouden. Vanuit de camper liepen we zo het meer in, pracht plek. We hebben hier iedere avond lekker vuurtje gestookt, een paar stevige fiets tochten gemaakt en ons uitstekend vermaakt.
  Omdat we hadden gehoord dat de Zweedse westkust erg mooi moest zijn hebben we hier wat dagen voor uit getrokken. Zaterdag 5 Augustus zijn we opweg gegaan richting de kust, maar eerst bij Tanumshede de rotstekeningen bewonderd. In deze omgeving zijn erg veel vondsten gedaan en via vrije wandelingen en enkele musea te bewonderen. De camping bij Tanumshede was niet veel en naar Zweedse begrippen erg duur. Zondag komen we via enkele zeer drukke en niet prettige campings aan op Marsstrant. Hier kregen we de laatste camper plaats. De camping ligt aan een niet schone baai, de beheerder is niet de vriendelijkste, maar de zonsondergang is vanaf de hoge rotsen goed te zien en ontzettend mooi.
  Maandag zijn we naar het dorpje gegaan en het Carlsten Fort bezocht. Het eerste deel is in 1658 gebouwd en de demoblillisatie was in 1888. We hebben ook een leuke wandeling van 5Km rondom dit eiland gemaakt en 's avonds lekker op een terras gegeten.
  Dinsdag op een leuke Habo Ljung camping bij Malmö gestaan. Deze camping is beroemd om de mooie zonsondergang, maar wij hadden pech met bewolking. Wel 's avonds een mooi uitzicht over de sky-line van Malmö, de verlichting van de brug en de Turning Torso. Woensdag opweg naar Denemarken, we wilden de Køpenhaven ook bezoeken. 'S avonds aangekomen op camping Strøby. Het gezin dat voor ons was aangekomen, kreeg de laatste plaats die stroom had. Maar op het moment dat wij aan de beurt waren, kwam een Deense binnen die meldde dat ze vertrok en dat wij haar plaats mochten hebben. Weer een mazzeltje.
  Donderdag van oost naar west Denemarken, naar Blåvant . Deze camping is aan het strand en heeft een mooi zwembad.
  En Zaterdag 12 Augustus weer naar huis.

  Stena Danica camping Grinsby rotstekeningen Tanumshede Kopenhagen


  Van vrijdag avond 14 Juli tot zondag avond 16 Juli zijn we naar camping De Leemkule in Hattem geweest. Dit is in het bos een ruim opgezette camping. Leuk binnen en mooi buiten zwembad. Dit weekend was om de camper te testen voor we naar Zweden gaan. Maar rond deze camping zijn hele mooie MTB fiets paden, dus volgend jaar gaan we beslist terug.

  Onze Camper


  In het weekend 1 en 2 Juli hebben we de camper uitgeprobeerd op de Berenkuil in Grolloo.
  Na 13 jaar weer op deze camping, hartstikke leuk. Het is echt een supercamping voor (kleine)kinderen.
  Op de terugweg zijn we naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork gegaan. Dit was voor de jongens erg indrukwekkend. Dit gaf genoeg stof tot praten over "Tolerantie".
  Heen zijn we via het melkwegpad gegaan, wandeling van 2,9 Km. Eerst kom je bij de WSRT 14 schotelvormige antennes, elk een middelijn van 25 meter.
  Onderweg leer je van alles over onze melkweg en het sterren stelsel.
  Een stukje verder kom je bij het Herinneringscentrum.
  En terug via het bospad, 2,7 Km.

  Thijs & Jeroen Onze Camper

  omhoog

  Vakantie 2005.

  In de zomer naar de NoordKaap. De plek waar de zon niet onder gaat.
  De reis gaat via Denemarken Frederikshaven met de StenaLine boot naar Noorwegen Oslo.
  Dan via de E6 naar de Noord-Kaap en via de 93 door Finland richting E8 en E4 door Zweden, en over de Øresundbrug naar Denemarken.
  Daarna langs Kopenhagen via de eilanden Lolland en Fyn naar het vaste land en via Duitsland weer naar huis.
  De totale reis incl. tripjes is 6945 Km met de auto, 280 Km met de boot en 5,45 Km met de pont.

  Voor meer informatie ga naar mijn "rondreis door Scandivanie" pagina.


  Noord-Kaap reis 2005 weergeven op een grotere kaart

  Van 1 t/m 6 Mei lekker naar camping Spa'dOr geweest. Dit is een leuke camping op een paar uurtjes rijden. Ze hebben een leuk buitenzwembad, maar het beekje "Le Wayai" is een tegenvaller.
  Maandag 2 Mei een gezellige dag naar Coo geweest, in het pretpark. Hier ge-cart, in de achtbaan, de rodelbaan, wildwaterbaan, midgetgolf en vele andere dingen, het was er zo rustig dat we alles meerdere keren hebben kunnen doen, en dat voor 15 euro pp.
  Woensdag 4 Mei, omdat het slecht weer was, in Stavelot, naar een abdij geweest. Dit is nu een museum over de geschiedenis van de regio en de abdij, tevens is een een afdeling over het circuit spa-francorchamps, met raceauto's en films. Ook kun je er op een playstation2 je uitleven.
  Hierna zijn we nog even naar het circuit gegaan, wat oefenraces gezien van rally-experience gezien, maar omdat de regen met bakken tegelijk naar beneden kwam, zijn ze gestopt.
  Donderdag 5 Mei hebben we een klim en abseil dag gehad. Deze dag hadden we gelukkig heel mooi weer.

  Beekje "Le Wayai" Waterval Coo Jeroen in de cart spa-francorchamps
  Klim cursus Jeroen op 38 meter

  omhoog

  Vakantie 2004.

  Van 31 Juli tot 21 Augustus weer op vakantie geweest, en zoals de afgelopen paar jaar, naar Italië.
  We hebben weer op camping mario aan het Caldonasso meer gestaan, maar nu voor het laatst. We hebben de omgeving daar nu wel zo'n beetje gezien. Voor iedereen die niet al te ver wil reizen, van water en bergen houdt, stadjes bezoeken en animatie voor de kinderen, is dit DE ideale camping.
  Ook deze keer ben ik wezen raften in Dimaro, dit keer de explorer, 18 Km, klasse 4/5. En met Thijs heb ik canyoning gedaan in Storo. Dit is de loop van een riviertje afgaan via een canyon. Je springt van watervallen (10 tot 12 m) af, zwemt in grotten, 55 meter abseilen in een waterval, en dat met een water temperatuur van 8 tot 10 graden. Maar we hadden wel beschermende pakken aan, we waren net michellin poppetjes. Dit is een zeer spannende dag geweest.
  Deze vakantie hebben we 6 berg wandelingen gemaakt, waaronder het ijsmeer in Erdemolo 2005 m, een kastelen route en via de Pannerotte 2002 naar de Frafort van 2347 m, Het mooie op zo'n tocht is het uitzicht, de schapen die je op de meest onmogelijke plekken tegen komt en de berg marmotjes.
  We hebben het ijsmeertje ook via een andere route proberen te lopen. De eerste route is zo'n 2,5 km dus wilden we ook een lange doen, deze is zo'n 5 km, maar omdat we al op de helft waren en we eten en dringen en bescherming bij ons hadden, besloten we om de lange van 10 km te doen. Dat hebben we geweten, want na zo'n 6 km, berg op en af, ga maar eens zo lang de trap op en af, kwamen we op een punt dat het voor ons te gevaarlijk werd, bergpad was plotseling niet breder dan een voet lengte, de berg ging stijl naar beneden en er waren alleen graspolletjes om je aan vast te houden. Dit bevreemde ons omdat dit normaal altijd op de wandelkaart staat aangegeven. Dus besloten we terug te gaan. Maar bedenk klimmen is één, maar dalen is twee. Dit kan gevaarlijk zijn omdat je uit kunt glijden. Met deze wandeling zijn we zo'n 10 uur bezig geweest. Dit was een belevenis die we nooit zullen vergeten. Tijdens deze tocht zijn de kinderen altijd gezekerd en hebben we alle vier een rugzak met eten en drinken, extra kleding en uitrusting bij ons.
  In Calceranica heb ik een kano gekocht, hier hebben Thijs en ik al veel plezier me gehad.
  Op Zaterdag 14 Augustus was er een heel groot vuurwerk op het meer, ivm Maria Hemelvaart.

  Start Glijden in de stroming 15 meter diepe put 15 meter diepe put
  6 meter springen 55 meter abseilen in waterval 55 meter abseilen in waterval 55 meter abseilen in waterval
  55 meter abseilen in waterval Gehaald !! IJsmeer in Erdemolo op 2005 meter venetië
  venetië Uitzicht van de berg Frafort Top berg Frafort 2347 meter Berg schapen


  Van 19 tot en met 23 Mei zijn we op camping Hunzedal in Borger geweest.
  De meeste activiteiten, zoals boogschieten, vlotten bouwen, volleybal en muurklimmen zijn inclusief. Er is ook een heel lekker zwembad.
  We hebben ook het boomkroonpad gelopen, dit is een wandeling over een brug door de toppen van de bomen. Er wordt er alleen niet bij gezegd dat het maar 500 meter is, dit merk je pas als je hebt betaalt. Het is leuk om te doen, maar wij vonden de prijs/kwaliteit tegenvallen. Er zijn ook mooie boswandelingen te maken.
  Ook dit was weer een lekkere vakantie, ook al had de temperatuur hoger mogen zijn.
  We stonden naast een gezin, die toevallig precies de zelfde vakanties heeft gepland dit jaar en ook in de zelfde periode als wij. Zij waren ook naar Blåvand geweest en gaan naar het Caldonasso meer in Italië.
  De caravan gaat weer voor een paar weken naar de stalling.


  Van 1 tot 8 Mei hebben we onze mentale batterij weer lekker op geladen, dit keer in Denemarken.
  In een huisje in Blåvand, 300 meter van de zee. Lekker veel over het strand gelopen, wat viking-stadjes bekeken, naar een scheepvaart museum / zee-aquarium geweest en natuurlijk naar Lego-land.
  In het scheepvaart museum bleek ook nog een Duits telecommunicatie fort uit WO-2 te zijn.

  omhoog

  Vakantie 2003.

  In de zomer zijn we 3 weken op camping mario aan het caldonasso meer geweest.
  Dit is een camping vlak bij Trento, aan een meer met een lekker strand en veel restaurantjes in de buurt. Op de camping zelf is een mooi zwembad.
  Deze vakantie hebben we diverse berg wandelingen gemaakt, en een dag een klim curcus gevolgd.
  Een bergwandeling was naar een fort op ca. 1900 meter hoog. Dit fort is uit de WO-1 en compleet stuk geschoten, bovenop staat een groot kruis. Als je eenmaal boven bent heb je een fantastisch uitzicht over de 2 meren.
  Bij Cembra ligt in een vallei iets spectaculairs. De Piramiden van Segonzano, dit zijn door erosie ontstane zuilen. Heel erg mooi.
  Iets ten noorden van het garda meer ligt het plaatsje Tenno, hier is een meerje, zo mooi blauw groen, dat je denkt op een tropisch strand te staan. Ook zijn we naar de Pannerotte gelopen. Deze is 2002 meter hoog en duidelijk herkenbaar aan alle antennes die er op staan.
  We wilden dit jaar ook raften, een spektakel. Dit jaar was de rivier erg laag, door dat er weinig neerslag was geweest. Hierdoor kwamen de rotsblokken hoger uit het water en bleef een boot steken. Om deze weer vlot te krijgen, gingen we botsen. Maar door deze botsing ging de andere boot om.
  Op de klimcursusdag hebben we een flinke berg wandeling gemaakt, door een kloof gelopen, waar je denkt dat je Indianna Jones bent, en op een klimschool geklommen, over een kabel-brug gelopen (35 m hoog), daarna tokkelen naar beneden.
  Natuurlijk zijn we naar venetië geweest, maar wel met de trein. Het makkelijke is dat je in Italië gewoon in de trein je kaartje kan kopen en de reis duurt zo'n 2,5 uur. Mooie dag en een prachtige stad.

  fort op 1900 meter Piramiden van Segonzano De Pannerotte 2002 meter

  Tenno Meer Tokkelen Raften venetië


  In de voorjaars vakantie zijn we naar België geweest, Camping Parc La Clusure geweest. Hier hebben we handboog en buks geschoten.
  Ook hebben we aan berg klimmen en abseilen gedaan.
  'S avonds hebben we een grottentocht gemaakt, maar in de grot stond nog ca. 1 meter water. De wanden waren bedekt met een dikke laag modder.
  Onze kleren waren zo vuil, dat ik de broeken in de rivier heb gewassen en de shirts heb weggegooit.

  Grotten tocht

  omhoog

  Vakantie 2002.

  Door omstandigheden dit jaar geen vakantie.

  omhoog

  Vakantie 2001.

  In 2001 hebben we eerst een week aan het Garda-meer gestaan, op Peschiera del Garda.
  Een dagje naar een Thermé, een warm water meer in het plaatsje Cola. Daarna gingen we naar Mugello Verde, vlak bij Florance, mooie omgeving en leuk zwembad.
  Er staat daar een fort op de top van de berg, hier zijn we natuurlijk omheen gelopen, en heeft Thijs een slangenhuid gevonden.
  De dennenappels in het bos waren daar zo groot als een grape-fruit.
  Natuurlijk ook een dag naar Florance, met de bus.

  Wat een mooie stad, veel cultuur, beelden en mooie gebouwen.
  De laatste week gingen we naar camping mario aan het caldonasso meer. Hier hebben we geraft en lekker gezwommen. Beslist een camping om naar terug te gaan.
  Hier hebben we Trento bezocht en het paleis waar Dante heeft gewoond.

  omhoog

  Vakantie 2000.

  In 2000 hebben 3 weken aan het Garda-meer gestaan, op Peschiera del Garda.
  Veel van de omgeving gezien, een boot reis gemaakt naar Sirmione, een kano tocht gemaakt met Thijs en verder veel zwemmen en rusten.

  Een dagje naar een Thermé, een warm water meer in het plaatsje Cola.

  omhoog

  Vakantie 1999.

  Het jaar 1999, ons eerste jaar Italië.
  Aankomst camping in Italië was Ora, op een hotel terrein. Heerlijk zwembad. Voor het eerst spaghetti di olio gegeten.
  Er kwam een zeer groot diep bord met witte spaghetti, ik dacht muhh, wat is dit nou ? geen saus ??
  Maar toen ik het proefde, was het binnen no time op, heerlijk, een perfecte kennismaking met Italië.
  Volgende dag door naar Il Collaccio, Castelvecchio di Preci, Umbrië.
  Hier hebben we 3 weken een perfecte en heerlijke vakantie gehad, door het mooie weer en het ontzettend goede restaurant.
  Nog nooit zo lekker biefstuk met truffels en crème brulé gegeten als daar.
  We hebben diverse rondritten gemaakt door de schitterende natuur. Onder andere het fiastra meer en wat ruïne's Een echte aanrader is de piano vallei, zo mooi en schoon en stil en.... , geen woorden voor. Dit moet je beleven. Als of je bent beland in het boek "de vallei van de paarden" van de aardkinderen.

  Laatste weekend hadden we door prettige omstandigheden een weekend extra en zijn we naar Peschiera del Garda gegaan.

  Piano vallei

  omhoog

  Vakantie 1998.

  In 1998 zijn we verhuisd en daarom niet op vakantie gegaan.

  omhoog

  Vakantie 1997.

  In mei een weekje Sonnenberg Duitsland, daar zijn we naar een kopermijn en een kasteel geweest.
  Thijs en Jeroen vonden de mijn erg interessant, want er stonden poppen in zoals er in die tijd gewerkt werd, en natuurlijk hebben we een zakje erts gekocht.


  En in juli naar Les bords de loie in Frankrijk, met een alpenkreuzer. Natuurlijk dammen gebouwd in het riviertje en een citadel bezocht.

  omhoog

  Vakantie 1996.

  In juli 1996 zijn we met een alpenkreuzer naar Denemarken gegaan, hier hebben we een kleine rondreis gemaakt en het weer was voornamelijk regenachtig.
  De campings zijn er erg kind vriendelijk, leuke spring kussens, en skelters. Natuurlijk ga je ook naar legoland en een viking museum in Ribe.
  Vlakbij legoland is ook een museum, het Mobilium, hier staan vliegtuigen en oude voertuigen. Natuurlijk bere-interessant voor de jongens.

  omhoog

  Vakantie 1995.

  In juni 1995 zijn we in een huisje bij Valkenburg Limburg geweest, omdat Jeroen net een half jaartje was.
  En in september een weekje naar een huisje in Groenlo.

  omhoog

  Vakantie 1994.

  Juni zijn we 2 weken met de bungalowtent naar de camping bij het auto-tron in Rosmalen geweest. Dit is natuurlijk feest, aangezien je dan gratis het auto-tron in mag. Ook is er een mooi zwembad.

  In November een weekje naar een huisje in Drenthe.

  omhoog

  Vakantie 1993.

  In augustus 1993 zijn we met Thijs in onze bungalow tent naar Drenthe, camping de Berenkuil in Grolloo geweest.
  Tent opzetten in de regen en de rest van de 2 weken regenachtig.
  Natuurlijk ga je dan naar Ellerd & Brammerd en kabouterland.

  omhoog

  naar Startpagina

  naar Naam historie en anekdote's.

  naar Genealogie.

  naar Fort Nigtevecht.

  naar V.O.C schip Nigtevecht.

  naar Ronald van Nigtevecht.

  naar De Brandspuit.

  naar Oer Kano IJzertijd.